De eerste stappen

Montage

Stap voor stap

Voordat het genieten kan beginnen en de iQ Grills Kamado kan worden gevuld met houtskool is een juiste montage van het onderstel van belang. De stappen zijn te bekijken in ons instructiefilmpje.

 

De eerste keer

Uw eerste ervaring met de iQ Grill is er een om niet meer te vergeten. Van het vullen met houtskool, het inbranden van het keramiek, het bereiden van de eerste gerechten, tot aan de smaakbelevingen die volgen. Om deze ervaring zo mooi mogelijk te maken hebben wij voor u de volgende tips. Wees gerust,
 uw ervaringen met de iQ Grill die volgen zijn net zo goed als de eerste keer.

 

Inwijden iQ Grill 

De iQ Grill is gemaakt van hoogwaardig mulliet keramiek, dit kan nog hogere temperaturen aan dan cordieriet keramiek. Wij raden u wel aan de iQ Grill de eerste drie keer niet hoger op te stoken dan 250°C (graden Celsius). Dit is onderdeel van het inbranden van het keramiek, waarna het zich kan vormen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vuur

Een goede start is bepalend voor het eindresultaat. Gebruik een goede kwaliteit houtskool met grote stukken om een goed vuur te creëren. Wij raden hiervoor het gebruik van Bestcharcoal houtskool aan. Bestcharcoal produceert eerste klas houtskool wat bijdraagt aan een betere lucht circulatie en dus een betere temperatuur beheersing. Na het gebruik sluit je alle luchttoevoer af, zodat het vuur kan doven. Het resterende houtskool van Bestcharcoal kan de volgende keer weer worden aangestoken.

 

Aansteken

Het keramiek is poreus en het gebruik van chemicaliën raakt dan verstopt in het keramiek. Dit kan dan in uw eten terecht komen, en dat wilt u voorkomen. Voor het aansteken van de iQ Grill wordt het gebruik van de bijgeleverde elektrische iQ Grill aansteker aangeraden. Deze helpt u om de branding in uw iQ Grill te starten. Voor het langzaam bereiden op lagere temperaturen hoeft u maar één punt te ontbranden. Voor het snel garen op hogere temperaturen begint u met drie brandpunten. Houdt de temperatuur in de gaten. Tien graden voor de gewenste temperatuur stelt u de luchttoevoer bij, zodat de temperatuur zich kan stabiliseren.

 

Vuurmeester

De iQ Grill kan gemakkelijk een stabiele temperatuur van 80-90°C behouden voor een duur van meer dan 12 uur. Echter is het ook mogelijk om de temperatuur snel te verhogen tot 250°C. Dit allemaal doormiddel van de aluminimum margrietschijf met geïntrigeerde regenkap en het ventilatierooster aan de onderkant. Hiermee bent u meester van de temperaturen. Om de temperatuur te laten stijgen laat u meer lucht toetreden in de iQ Grill  doormiddel van het openen van het ventilatierooster en het daarop afstemmen van de aluminimum margrietschijf met geïntrigeerde regenkap. De temperatuur daalt bij een lagere lucht toestroom, om dit effect te bereiken sluit u de margrietschijf, en het ventilatierooster naar gewenst effect.

 

Doven

Sluit voor het doven van het vuur enkel alle luchtschuiven. Het vuur zal dan langzaam doven door het gebrek aan zuurstof. De restanten van BestCharcoal houtskool kunnen de volgende keer gewoon weer aangestoken worden.

 

Veiligheid

Veiligheidstips

De iQ Grill dient enkel voor buitengebruik. Gebruik de iQ Grill dan ook absoluut niet binnen. Zorg voor voldoende ventilatie anders is er gevaar voor een koolmonoxide vergiftiging.

 

Tussen de randen van de keramische dome en de onderkant zit een ‘gasket’ (rand van glasvezel) die nooit verwijderd mag worden. Het draagt bij aan een perfecte luchtafsluiting, waardoor de temperatuur goed te regelen is. Staat de iQ Grill aan? Houd dan ten alle tijden kinderen en huisdieren op een veilige afstand.

 

Gebruik nooit benzine, terpentine, aansteker brandstof, alcohol, of andere soortgelijke chemicaliën voor het aansteken of opnieuw aansteken van de iQ Grill. Gebruik bij voorkeur de bijgeleverde elektrische iQ Grill aansteker, of andere aanstekers die voldoen aan EN1860-3 standaarden.

 

Gebruik de iQ Grill niet op een houten terras, of op andere brandbare oppervlakten, zoals droog gras, bladeren, of op houtsnippers. Houdt de iQ Grill ook veilig op 2 meter afstand van andere brandbare voorwerpen.

 

Laat de iQ Grill altijd volledig afkoelen voor het verplaatsen van de iQ Grill. Veiliger is het ook om de iQ Grill voort te trekken in plaats van te duwen.

Let op: De iQ Grill is gemaakt voor extreem hoge temperaturen en dat met een minimale toevoer van zuurstof. Let daarom op bij het openen van de dome. Door de plotselinge toevoer van zuurstof kan er een steekvlam ontstaan. Als u de dome opent, begin dan met een kleine kier. Op deze manier kan er geleidelijk zuurstof bij het vuur komen, waardoor een steekvlam voorkomen wordt. Hierna kan de dome geheel geopend worden. Draag altijd warmtebestendige handschoenen tijdens het bedienen van de iQ Grill.

 

Schoonmaken

Verwijder regelmatig de as onderin de iQ Grill. Maak na maximaal 4 keer gebruik de iQ Grill helemaal schoon, hierdoor blijft de luchtstroom het best.

Als u de iQ Grill volledig leegzuigt, laat de deksel van de iQ Grill dan niet open staan. Er is een risico dat de iQ Grill omvalt zonder tegengewicht.

Het keramiek is het beste schoon te houden met een barbecue reiniger. Hiermee wordt het fijne vuil verwijderd, en brengt u een beschermende laag aan op het keramiek.

 

Onderhoud

De iQ Grill kan het hele jaar buiten staan. Wilt u dat de iQ Grill op z’n allermooist blijft? Bescherm hem dan met de bijgeleverde iQ Grills beschermhoes en zet de iQ Grill het liefst binnen (wanneer deze volledig is afgekoeld).

De ijzeren delen van de iQ Grill hebben een klein beetje aandacht nodig. Door de ijzeren delen te oliën met bijvoorbeeld smeervet blijft het tegen de weerselementen beschermd.

 

Winterklaar maken

Om de iQ Grill winterklaar te maken is het belangrijk om de volgende voorbereidingen te doen:

Maak de iQ Grill goed schoon. 
Verwijder al het vuil en zet de luchtroosters open. Verwijder de aluminimummargrietschijf met geïntrigeerde regenkap zodat de iQ Grill op zijn best kan ademen. Smeer de metalen bouten eens in de zoveel tijd in met machineolie. Controleer en draai aan waar nodig. Verwijder al het houtskool uit de binnenbak voordat u de iQ grill opbergt. Plaats een vochtvreter in de iQ Grill tijdens de winterslaap. Mocht er schimmelvorming zijn ontstaan na de winter dan is dat niet erg. Dit is op te lossen door de iQ Grill een keer hoog op te stoken, waarna het genieten as vanouds gewoon weer verder kan.

 

 

iQ Kitchen

Met de iQ Grill maakt u de lekkerste gerechten alle seizoenen door. Wanneer u erachter komt dat u de iQ Grill vaak gebruikt is een buitenkeuken wellicht de volgende stap. Hier kunt u uw gasten ontvangen en samen genieten van de meest heerlijke gerechten.

 

Om de ervaring van het buiten koken tot het volgende niveau te tillen is er de iQ Kitchen. Gecreëerd om samen met uw dierbaren te genieten van het buitenleven. Een op maat gemaakte buitenkeuken precies zoals u het in uw gedachte had. Het ideale buitenplaatje. Gemaakt van zorgvuldig uitgekozen materialen, en afgewerkt tot in detail.

 

Wij zijn gegaan voor een strak uitziende keuken die onze standaard garandeert en kwa uitstraling kan meten met de mooiste tuinen en veranda’s. Kom gerust langs in de showroom in Vogelenzang om de kwaliteit te ervaren. Hier staan onze designers klaar om u te helpen bij het verwezenlijken van uw iQ Kitchen.

 

 

Zelf samenstellen

Laat niets tussen u en uw verlangens komen. Bij iQ Kitchen bepaald u zelf in hoeverre u de professionaliteit doorvoert. Zo is er de Quooker en Quooker CUBE om u de beschikking te geven tot kokend, warm, koud, gekoeld en bruisend water. Een koelkast om uw drankjes te koelen. En heeft u opties om u keuken geheel esthetisch af te werken naar uw wens.

 

 

iQ Grills XL LUMP CHARCOAL

Een houtskool gemaakt op traditionele wijze. Geselecteerd met de hand en geproduceerd op ambachtelijke wijze om u te verzekeren van langer genot. Waarom is groot beter? De grote stukken houtskool bevorderen de zuurstofstroom in uw iQ Grill en geven u meer controle over de temperatuur. Door een betere verbranding van het houtskool ontstaat er ook minder as. Dit draagt verder bij aan de lucht toestroom en scheelt weer bij het opruimen. Om uw ingrediënten zo puur mogelijk te houden is iQ Grills XL Lump charcoal zonder chemicaliën of andere toevoegingen. En zo serveert u de lekkerste gerechten. 

 

 

Wij gebruiken cookies om de ervaring te verbeteren op onze website.

PRIVACY POLICY
Pre-loader